Cele mai bune locuri ”de bălăcit” din România

Deși mai sunt câteva luni bune până la vacanța de vară, nu putem să nu ne gândim deja la acele momente de relaxare. Cei mai mulți dintre noi aleg să se îmbine plăcerea de a călători cu posibilitatea de a se răcori puțin, dar nu vor neapărat pe litoral, ci ceva mai puțin aglomerat, dar de o frumusețe aparte.

Arșița verii ne duce cu gândul la o piscină, sau ceva pe acolo, numai bună să ne răcorească într-o zi fierbinte. Dar, de ce să nu avem parte și de clipe minunate în concediu, vizitând și locuri frumoase, dar și cu ceva loc de înotat, pentru a ne mai elibera un pic de griji. Dacă și dumneavoastră sunteți în căutare de așa ceva, stați liniștit, ați ajuns la locul perfect, unde puteți găsi informații despre cele mai bune locuri ”de bălăcit” din România.

Laguna Albastră, Cluj

Nu este nevoie să ajungeți la mare, pentru a avea parte de cel mai frumos albastru al apei, ci doar la Cluj. Situată la aproximativ 30 de km de Cluj-Napoca, este un locul pe care cuvintele sunt prea sărace pentru a-l descrie. Albastrul apei este atât de pur încât nu-ți vine să crezi că există. Mai departe, puteți completa dumneavoastră, cu impresiile din concediul pe care l-ați petrecut aici.

Razim-Sinoe, Tulcea

Aflat chiar în sudul Deltei Dunării, acest complex lagunar își așteaptă ”băltăreții”, iar zona este una care merită să fie vizitată pentru frumusețea ei. De fapt, numai faptul că Delta Dunării este atât de aproape ar trebui să fie suficient pentru a vă convinge că veți avea parte de peisaje minunate, pe care, măcar o dată în viață, ar trebui să le vizitați.

Lacul Siriu, Buzău

Dacă vă place pescuitul, și vreți să profitați de concediu pentru a vă satisface plăcerea, puteți veni aici, la Lacul Siriu. Apele acestuia abundă de pește din diferite specii, inclusv crap și păstrăv. Zona este una turistică și cu siguranță veți mai găsi ceva de admirat, asta presupunând că mai lăsați undițele și lansetele deoparte. În plus, outeți afla multe legende locale care vă vor încânta, așa că nu treceți nepăsători pe lângă acest loc.

Lacul Buhui, Caraş-Severin

Situat la altitudinea de 600 de metri, lacul numără peste 100 de ani de existență. O performanță notabilă pentru primul lac de acumulare artificial și amplasat pe calcare. Este un loc unde dacă ai ajuns, parcă nu-ți dorești să mai pleci niciodată. Frumusețea naturală a locurilor te face să uiți parcă de toate grijile, așa că vă invităm să veniți aici pentru a vă reîncărca bateriile.

Plaja Gura Portiţei

Este aproape imposibil de descris în cuvinte frumusețea de care ai parte dacă ai ajuns în aceste locuri, și-ți vei schimba complet părerea despre litoralul românesc. Cu un colț de rai a fost comparată Plaja Gura Portiței, iar dacă vrei să vezi dacă acei turiști care au descris-o în acest fel au exagerat cu ceva, atunci nu-ți rămâne decât să vii aici și să te convingi și singur.